Varaa aika
Kuntosali » FYSIKA - Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus

Kuntosali

Kuntosalimme on täysin uudistunut loppuvuodesta 2018. Sali on tehokas, tyylikäs ja viihtyisä tila, jossa rauta ei pauku kovaäänisesti. Käytössäsi on kotimaiset HUR-kuntosalivälineet. Herkullisen väriset laitteet toimivat paineilmatekniikalla, joten ne ovat lähes äänettömiä. Laitteita on helppo käyttää itsenäisesti; yksinkertaiset säädöt tekevät laitteista helppokäyttöisiä.

HUR-laitteet on suunniteltu siten, että harjoitusvastus on luonnollinen, tehokas ja turvallinen. Laitteiden portaaton vastuksensäätö 0,1 kg välein antaa mahdollisuuden myös kaikista heikkovoimaisille käyttää kuntosaliharjoitteita turvallisesti. Vastusta löytyy laitteista myös niin paljon, että maksimi ei tule ihan ensimmäiseksi vastaan.

Lisäksi käytössäsi on aerobiseen harjoitteluun juoksumatto ja kuntopyörä. Lihasharjoittelun täydentää vapaat painot: kahvakuulat, käsipainot ja painotangot.

Fysikan kuntosali on käytössäsi jokainen päivä klo 6–22, poislukien ne ajat jolloin salilla on ryhmäliikuntaa. Etusivulla olevasta aikataulusta näet koska sali on varattu ryhmiä varten. Voit valita kertamaksun, 10x-kortin tai 1 kk/3 kk/6 kk/12 kk käyttömaksun


Lihasvoimaharjoittelusta

Voimaharjoittelu on yksi tärkeimmistä yli 65-vuotiaiden kuntoilumuodoista, mutta on se tärkeää kaikenikäisille aikuisille ihmisille.

Lihasvoima on huipussaan 20–30 vuoden iässä ja pysyy muuttumattomana noin 50 ikävuoteen asti. Tämän jälkeen lihasvoima heikkenee noin prosentin vuodessa, ja heikkeneminen kiihtyy 65 ikävuoden jälkeen 1,5–2 prosenttiin vuodessa. Lihasvoima vähenee nopeammin alaraajojen ja vartalon lihaksissa kuin yläraajoissa. On varsin todennäköistä, että osa ikääntymiseen liittyvistä lihasmuutoksista on seurausta siitä, että lihaksia ei käytetä. Samanlaisia muutoksia eli lihasmassan menetystä on havaittu myös nuoremmilla ihmisillä, jotka eivät liiku.

Lihasvoimaa tarvitaan tietenkin useissa arkiaskareissa varsinkin kun ikää tulee lisää, mutta nuoremmillakin lihasvoiman pienentyminen voi olla kohtalokasta, esim. kun tasapainon ylläpitäminen ei onnistukaan liukastuttaessa tai horjahdettaessa – nopeaa voimantuottoa tarvitaan silloin kun pitää pysyä pystyssä.


Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy | Haarlantie 2, Perniö | Puh. 040 500 6797 | info(at)fysika.fi tai etunimi.sukunimi(at)fysika.fi 

©2019 Fysika - Kaikki oikeudet pidätetään